- mąka - ok.0,5 kg
- olej - 4 łyżki
- ciepła woda - ok.1 szklanki
- sól
Opcjonalnie można zrobić zwykłe cienkie naleśniki.
Składniki farszu:
- łosoś wędzony - ok.30 dkg (mogą być brzuszki z łososia - tańsza opcja)
- twarożek biały w pudełeczku
- jogurt
- sól
- koperek
Tortille:
Mąkę, olej, 2 łyżeczki soli i wodę ugniatamy, aż powstanie kula. Kulę lekko polewamy olejem, żeby łatwiej się wałkowało. Kroimy na części i wałkujemy. Rozwałkowane cienkie placki smażymy na patelni bez dodatku oleju. Jak się lekko "spalą" są gotowe :)
Odstawiamy do ostygnięcia.
Farsz:
Składniki farszu mieszamy ze sobą i dość dobrze solimy. Zawijamy w tortille i kroimy wedle uznania.
Są nie tylko smaczne, ale i fajnie wyglądają.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz