wtorek, 22 stycznia 2013

Pasta z surimi - surimi paste



Najprostsza z past i moim zdaniem zdecydowanie jedna z najsmaczniejszych
The easiest paste in my opinion definitely the one of the tastiest







Składniki (components):
  • paluszki krabowe (opakowanie ok.10szt.) crab sticks (package around 10 pieces)
  • ser żółty (np.gouda) lepszy twardszy niż miękki (ok.20dkg w kawałku) cheese (hard) (around  0,88 pounds)
  • majonez (średni słoiczek) mayonnaise (medium jar)
  • pieprz czarny mielony black pepper powdered
  • opcjonalnie natka pietruszki optionally green part of parsley 

Mąż ściera ser na dużych oczkach, później kroi drobno lub ściera na dużych oczkach paluszki krabowe. My wrzucamy to do miski, dodajemy majonez, szczyptę pieprzu, mieszamy i gotowe. Jak ktoś lubi można dodać posiekaną natkę pietruszki.

Najlepiej smakuje z chrupiącym ciemnym lub białym chlebem. 

Pycha!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz